نمایشگاه کار و تک باعث ایجاد امید در دانشجویان میشود
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی گفت: تعداد زیاد دانشجویان متقاضی در غرفههای متنوع صنایع در نمایشگاه کار و تک باعث ایجاد امید در دانشجویان خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و معاون توسعه فناوری این شهرک ظهر امروز از نمایشگاه «کار و تک» بازدید داشتند.
دکتر قاسم مصلحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در ارتباط با نقش برگزاری رویداد کار و تک در برنامهریزی شغلی و تحصیلی دانشجویان اظهار کرد: حضور گسترده دانشجویان، شور و هیجان خوبی که میان آنها برقرار است و تعداد زیاد دانشجویان متقاضی در غرفههای متنوع صنایع در این نمایشگاه باعث ایجاد امید در دانشجویان خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین اگر همکاری میان دانشجویان و صنایع نیز شکل بگیرد، آنها در محیط کار بیشتر با اثرات و فواید دروس خود در عمل آشنا شده و مشتقانهتر به تحصیل خود ادامه میدهند.
مصلحی در رابطه با سامانه کاریابی دانشگاه گفت: اگر این سامانه بصورت مستمر برقرار بوده و اطلاعات آن کامل باشد، خوب است. سامانههای مختلفی در این موضوع موجود است اما مزیت سامانه کاریابی دانشگاه صنعتی اصفهان این است که بیش از 10هزار دانشجو در این دانشگاه حضور داشته و منابع خوبی برای شرکتهای مختلف خواهند بود.
وی با اشاره به برنامههای شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در حوزه ارتباط صنعت با دانشگاه اضافه کرد: بحث اصلی شهرک از روز اول تسهیلگری ورود دانشجویان به بازار کار بوده و عوامل از شرکتهای این شهرک در ابتدا دانشجو بودهاند.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان عنوان کرد: یکی از برنامههای همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان با شهرک، طرح سفیر فناوری است که با همکاری معاونت فرهنگی، انجمنهای علمی و سایر تشکلهای دانشجویی انجام شده و مباحث فناوری در قالب این طرح به دانشگاه میآیند و شهرک هم از انجام این کار حمایت میکند.
وی افزود: برنامه چالش فناوری نیز در رویداد سفیر فناوری مطرح است که شرکتهای شهرک علمی و تحقیقاتی مشکلات و چالشهای خود را در دانشکدههای مختلف دانشگاه بیان میکنند تا دانشجویان در رفع نیازهای فناوری این شرکتها کمک کنند.
مصلحی خاطرنشان کرد: استقبال دانشجویان از نمایشگاه کار و تک بسیار خوب بوده و برگزاری اولین دوره این نمایشگاه محسناتی داشته است که در دورههای بعدی بیشتر خواهد شد و اگر دانشجویان اثرات برگزاری این نمایشگاه را ببینند، برای حضور بیشتر در دوره بعدی ترغیب میشوند.
«برگزاری رویدادهایی مثل کار و تک در مشخص شدن مسیر ورود به بازار کار دانشجویان تاثیر مثبت دارد»
ایمان یزدیان، معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در ارتباط با مزایای برگزاری رویداد کار و تک اظهار کرد: این نمایشگاه بصورت خاص دو ذینفع دارد، یکی از ذینفعان کاریابها و دیگری صنایع و شرکتها بعنوان ارائهدهنده کار یا فرصت شغلی هستند. از زاویه نگاه کارفرماها و شرکتها، در سالهای اخیر به شدت با این مسئله مواجه شدهایم که نیروی کار باانگیزه و توانمند به سختی در اختیار شرکتها قرار گرفته و دسترسی به این نیروی کار سخت است.
وی ادامه داد: دلایل مختلفی برای دسترسی سخت به نیروی کار ازجمله گرایش کمتر دانشآموزان به رشته ریاضی، تغییرات تکنولوژی، فضای فرهنگی و اقتصادی جامعه وجود دارد که هرکدام در این مسئله وزنی دارد. اما یکی از مهمترین دلایل، این است که دانشجویان ورودی رشتههای فنی و مهندسی نسبت به گذشته علاقه و اشتیاق ندارند.
یزدیان با اشاره به گرایش جامعه به سمت رشتههای تجربی در سالهای اخیر بیان کرد: عمده نیاز شرکتهای فنی و مهندسی رشتههای فنی و مهندسی یا علوم انسانی است اما اکنون ورودی کل در این رشتهها نسبت به گذشته کم فروغتر شده و شرکتها را به شدت در جذب نیرو دچار مشکل کرده است.
وی افزود: ازطرفی در ذینفع کاریاب که قسمتی از آنها دانشجویان و قسمتی دیگر فارغ التحصیلان هستند، حس تسریع تبدیل تحصیل به ثروت در جامعه خیلی پررنگ شده است. شاید فضای فرهنگی دانشگاهها در 20 سال گذشته به این صورت نبود اما باتوجه به تاثیر فضای فرهنگی، اکنون دانشجو واقعا احساس میکند که از زمان دانشجویی باید وارد فضای کار بشود.
معاون توسعه فناوری شهرک علم و تحقیقاتی اصفهان تصریح کرد: اکنون سن توقع برای کسب درآمد در دانشجویان کاهش یافته برای مثال دانشجویان توقع دارند در سال دوم و سوم کارشناسی به درآمد رسیده، اشتغال داشته باشند و هزینهها را خودشان تامین کنند. به علت اینکه محتوای آموزشی دانشگاهها همگام با سرعت رشد صنعت پیش نرفته است، دانشجو نسبت به گذشته فاصله خیلی بیشتری بین توانمندیهای خود و بازار کار احساس میکند.
وی در ادامه با اشاره به تاثیر این نمایشگاه در برقراری ارتباط نزدیک بین کارفرما و دانشجویان گفت: در این نمایشگاه ذینفع کاریاب میتواند صنعت را بهتر بشناسد و ذینفع کارفرما نیز میتواند با دانشجویان ارتباط مستقیم برقرار کند. حتما در دوره کنونی نسبت به 20 سال گذشته نیاز است که دانشجویان برخی مهارتها را بیشتر کسب کنند و دانشجویی که صرفا درس خوانده باشد، فارغالتحصیل خوبی محسوب نمیشود.
یزدیان با بیان اینکه لزوم کسب مهارت توسط دانشجویان فقط منحصر به ایران نیست، اضافه کرد: نوع فناوریها به شکلی تغییر پیدا کرده که ورود به بازار کار به مهارتهای ارتباطی، فنی و عملی نیاز دارد که متاسفانه این مهارتها در سیلابس درسی دانشگاه به اندازه کافی آموزش داده نمیشود. اگر برنامههای این تیپی، رویدادهای کارآفرینی، کلاسهای آموزشی، مهارتهای رفتاری و ارتباط متقابل در دانشگاه پررنگ تر بشود، هم تکلیف دانشجو برای ورود به بازار کار مشخص میشود و هم بازار کار دسترسی راحتتر به دانشجو خواهد داشت.
وی در رابطه با سامانه کاریابی خاطرنشان کرد: اصولا فرایند کاریابی و اتصال نیروی جویای کار امکان این را دارد که یک فرایند فناورانه بوده و به یک کسب و کار تبدیل شود. اگر بخواهیم این فرایند بصورت پایدار و مستقل از تغییرات مدیریتی دانشگاه ادامه پیدا کند، باید با کسب و کاری گره بخورد که به لحاظ مالی ذینفع پایدار بودن این فرایند باشد زیرا در غیر این صورت، ممکن است این فرایندها دچار اختلال شود.