دانشگاهها معدن استعدادهای جامعه هستند
دانشگاهها معدن استعدادهای جامعه هستند
مدیر منابع انسانی صنعت تجهیزات پزشکی صاایران گفت: دانشگاهها معدن استعدادهای جامعه هستند و در سالهای اخیر با برپایی دفاتر ارتباط با صنعت در دانشگاهها، یک همگرایی بین این دو رکن جامعه ایجاد شده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان، علی مرادی در حاشیه دومین نمایشگاه کار و تک با بیان اینکه نمایشگاههای کسب و کار یکی از راههای شناسایی استعدادهای سازمان هستند، عنوان کرد: دانشگاهها معدن استعدادهای جامعه هستند و در سالهای اخیر با برپایی دفاتر ارتباط با صنعت در دانشگاهها، یک همگرایی ایجاد شده اما متاسفانه این گپ هنوز وجود دارد.
وی ادامه داد: در نمایشگاههایی از این قبیل، دانشجویان بیشتر با افرادی که در صنعت فعالیت دارند، بصورت چهره به چهره آشنا شده و مسائل، مشکلات و نقطه نظرات صنعت را میشنوند و این باعث میشود در انتخاب موضوع پایاننامه و تصمیم برای ادامه تحصیل بصورت واقعبینانه اقدام کنند.
مدیر منابع انسانی صنعت تجهیزات پزشکی صاایران تصریح کرد: هماکنون تعداد زیادی پایاننامه با کاربرد پژوهشی در دانشگاهها موجود است و وقتی جامعه دانشگاهی به واسطه برگزاری چنین نمایشگاههایی با نیازها و معضلات صنعت آشنا شوند، سعی در ارائه پایاننامههای هدفمند و مفیدتر خواهند داشت.
وی درخصوص حمایت شرکت صاایران از طرحهای پژوهشی مرتبط با حوزههای کاری این مجموعه، تصریح کرد: فلسفه وجودی صاایران، تولید نیازهایی در کشور است که رسیدن به آنها به لحاظ تکنولوژیک سخت بوده و در این زمینه سرمایهگذاری میکند، به همین دلیل از طرحهای پژوهشی مفید و کاربردی که پژوهشگران آنها پرزنت خوبی داشته باشند، حمایت میکند.
مرادی با اشاره به لزوم توجه ویژه دانشجویان به یادگیری عمیق مطالب تخصصی بیان کرد: دانشجویان باید در رشته تحصیلی خود، حرفهای باشند چراکه درخواست نیروهای فنی و مهندسی به مجموعه ما زیاد است اما متاسفانه وقتی افراد برای مصاحبه شغلی مراجعه میکنند، مباحث اولیه علمی و تجربی رشته تحصیلی خود را به خوبی نمیدانند و به این مباحث اشراف ندارند.
وی افزود: در این مواقع، کارجویان در مصاحبه با چالش روبرو شده و برای یادآوری به ابتدای مسیر بازمیگردند یا هزینههای آموزش صنعت را بالا میبرند و این واقعیت موجود در صنعت، اختلاف و فاصله بین دانشگاه و صنعت را بیشتر میکند.
مدیر منابع انسانی صنعت تجهیزات پزشکی تاکید کرد: دست صنعت باید در دانشگاه باز باشد و ارتباط صنعت و دانشگاه صرفا از کارهای اداری و برگزاری نمایشگاهها بیرون آمده و وارد مباحث کارگاهی شود تا هر دو طرف منتفع شوند؛ در غیراینصورت، گپ بین این دو رکن همچنان موجود خواهد بود و افراد متخصص که میتوانند در صنعت مشغول به کار شوند، به حوزه غیرمرتبط با تخصص خود وارد میشوند.
وی با اشاره به اینکه دانشجویان باید در زمان تحصیل خود، وارد صنعت شده و از کاربرد دروس تخصصی خود در صنعت مطلع شوند، گفت: من وقتی وارد صنعت شدم، دوباره تحصیل را شروع کرده و تفاوت بین تحصیل براساس نیاز و براساس شانس قبولی در کنکور را در آن زمان متوجه شدم، به همین دلیل پیشنهاد میکنم که دانشجویان به هر شکل ممکن، در زمان تحصیل، در صنعت هم مشغول شوند زیرا در مفاهیم تدریس شده اثربخشی بیشتری خواهد داشت.
مرادی با بیان اینکه نظام آموزشی در سطح دنیا به سمت ارائه دروس و مباحث عملیاتی پیش رفته است، اضافه کرد: وقتی دانشجویان واقعیتهای علمی داخل صنعت را ببینند، در زمان فراگیری درس نیز کاربرد مبحث در صنعت برای آنها تلاقی میشود؛ در اینصورت فهم دروس راحتتر خواهد بود و ازطرف دیگر، وقتی دانشجویان تصمیم به ورود به بازار کار میگیرند، پرزنت بهتری داشته و صاحبنظر خواهند بود.